Enklere Hjem, Enklere Hverdag, Enklere Liv?

Hverdagen er travel for mange. Vi er ofte stresset og alltid på farten. Når vi kommer hjem fra jobb er vi sliten, og det siste man ønsker er å rydde. Det blir fort til at man slenger fra seg ting som klær og vesker på første og beste sted. I stedet for å tømme vesken og legge klær på plass eller i vask, tenker man gjerne å ordne det senere. Deretter er det middag, lekser, mer arbeid eller kanskje en myk deilig sofa og Netflix som står for tur. Tanker om rydding og klargjøring for morgendagen blir fort glemt.
Når en ny dag med nye muligheter står for tur, er man muligens ikke så organisert som man skulle ønske. Kanskje må man lete etter nøkler, briller eller lommebok. Dette stjeler tid og energi, og gir en dårligere start på dagen.

Gode systemer og rutiner gjør hverdagen enklere. Er hverdagen bedre, er livet bedre. Hvem vil vel ikke bruke tiden sin  på andre ting enn rydding.
Du kan bli mer organisert ved å gjøre enkle grep hjemme.

 

Et ryddigere hjem, ett roligere sinn

Vi blir påvirket av hvordan det ser ut rundt oss. Er det rotete blir de fleste av oss mer stresset og irritert, enn man ville vært dersom det var ryddig og rent. Er det oversiktlig og ryddig trives man bedre.

Soverom og bad er spesielt viktig da dette er det siste du ser om kvelden, og det første du våkner til om morgenen. Det er definitivt en fordel og våkne opp til et ryddig rom hvor du finner alt du trenger uten å lete.
En liten men effektiv rutine man enkelt kan gjøre til en vane, er å re opp sengen hver morgen når man står opp. Sengen er det største møbelet i rommet, og er sengen ryddig ser rommet også ryddig ut. Da har man allerede gjort en liten oppgave før man starter dagen, og det føles ganske bra.
I tillegg er det hyggeligere å legge seg om kvelden i en oppredd seng.

 

Faste plasser

Når ting har en fast plass, finner du dem alltid. Dette gjelder spesielt ting du bruker daglig, som gjerne letes etter når man er på vei ut døren. Ved å alltid plassere tingene på faste plasser, lager man seg fort en vane. For eksempel nøkler. Ha en fast plass hvor du plasserer dem så fort du går igjennom inngangsdøren. Har du en kommode eller hylle ved døren, kan du ha en skål hvor du alltid legger dem fra deg. Eller en knagg hvor du henger dem.

Ha en fast plass til vesken du bruker daglig. Dediker en knagg eller litt hylleplass hvor den hører hjemme.
Om du bruker forskjellige vesker kan det være lurt å ha lommebok og andre hverdags ting på en egen fast plass.
Det blir etterhvert en vane å alltid legge ting på plass der de hører hjemme. Dette fører naturligvis til mindre rot. Og mindre bortkastet tid på leting. Det føles ikke som rydding, det er bare noe du gjør naturlig.

 

Gjør det enkelt å holde det ryddig

Ha en fast plass for batterier, lyspærer, sysaker og andre småting man sjeldent bruker. Da finner du dem når du trenger dem, og jobben med å skifte lyspære eller batteri er allerede litt enklere, da du slipper å lete. Sørg får å kvitte deg med gamle batterier, tomme penner, utenlandske mynter og oppbrukte lightere, som lager rot i systemet ditt.  Slik blir det enklere å finne ting og holde orden.

Heng opp knagger på soverommet hvor du kan henge fra deg klær som du ikke har tid til å brette og legge på plass. Da slipper du klær liggende på gulvet og krøllete klær i klesskapet. Små vaner kan utgjøre en stor forskjell.

 

Forslagene som er beskrevet over er enkle ting man kan gjøre i hverdagen. Heng opp et par ekstra knagger, re sengen, ha fast plass til ting man bruker ofte. Dette er små investeringer for lommeboken, og lite krevende. Tipsene kan gjøre små ting i hverdagen din enklere, slik at du kan bruke energien din på andre ting enn daglig smårydding og leting.

 

Ønsker du interiørhjelp? Sjekk ut Boligterapi sine tjenester på:
https://boligterapi.no/boligterapi-sine-interiortjenester/