Fordelene ved å investere i kvalitetsmøbler

 

Det kan ofte være fristende å gå for det rimeligste alternativet når man er på møbel jakt. Det finnes masse billige og fine møbler på markedet, men kvaliteten kan variere. Ofte vet man ikke hvor møbelet har blitt produsert, eller hvem som har laget det. Fordelene ved å investere i kvalitetsmøbler er mange. Under finner du 4 gode grunner til å overveie kvalitet fremfor kvantitet.

Fordelene ved å investere i kvalitetsmøbler #1 Man bruker lenger tid på å velge.

Når man har bestemt seg for å investere i et kostbart møbel, er det naturlig at man bruker lengre tid på å bestemme seg. En ønsker jo ikke å kaste vekk masse penger på et kjøp man angrer på senere.

Ta deg tid til å tenke over hva du egentlig ønsker å bruke møbelet til.  Skal du for eksempel investere i en ´godstol´, kan det være lurt å tenke igjennom hvilke behov stolen skal dekke. Er det en stol som skal brukes til avslapping, lesing, spill, eller tv-titting?

Å gå noen runder med seg selv kan spare deg for impulskjøp, som man lett kan ty til når ting blir billig. Det er jo bare å kjøpe ny om den ikke passer inn. Følger man dette mønsteret kan interiøret fort bli dyrere enn planlagt. Man fortsetter å skifte ut møbel og dekor og blir aldri fornøyd.

Fordelene ved å investere i kvalitetsmøbler #2 Miljø

Alle møblene vi kjøper kommer fra et sted. De har blitt laget av mennesker, maskiner, eller begge deler, og havnet i butikken hvor du og jeg handler. Miljømessig er fordelen ved å investere i kvalitetsmøbler at:

  • Kvalitetsmøbler er laget for å vare, ikke kastes etter et par års bruk. Ved å investere i et godt møbel i tidløs design, unngår du å bidra til bruk og kast trenden som vi dessverre har blitt vant til i samfunnet vårt.
  • Hvis en del av et kvalitetsmøbel blir ødelagt, kan man som oftest skifte ut delen. Man kan altså reparere det som er ødelagt i stedet for å måtte kaste hele møbelet.
  • Stolte produsenter av kvalitetsmøbler legger vekt på hvor møbelet blir produsert. At menneskene som har jobbet på møbelet ditt har fått ordentlig lønn, og jobber under akseptable omstendigheter.

Kortreiste kvalitetsmøbler fra Europa, Skandinavia og Norge betyr mindre frakt, som betyr mindre miljøforurensing av skip og trailere.

Fordelene ved å investere i kvalitetsmøbler #3 Levetid

Kvalitetsmøbler er designet og produsert for å vare. Kanskje til og med i generasjoner. Et møbel som holder seg fint år etter år, er et møbel man blir glad i og ønsker å beholde lenge. Det blir en del av deg og hjemmet. I tillegg har man ikke det behovet for bytte ut møbelet med noe nytt.

Skulle noe bli ødelagt på møbelet, for eksempel at stoffet blir  slitt etter mange års bruk, så kan man som oftest skifte det ut.  Dette er fordi møblene vanligvis er laget slik at de kan repareres, i stedet for å kastes.

Fordelene ved å investere i kvalitetsmøbler #4 Kjærlighet

Man blir merkelig nok automatisk flinkere til å ta vare på et møbel man har betalt mye penger for. Det er som med dyre vs. billige briller. Har man betalt et par tusenlapper for nye briller, tar man ekstra godt vare på de, og har dei etuiet sitt i vesken. I motsetning vil et par billige briller for 50kr,- gjerne får litt røffere behandling. Man forventer ikke at de skal vare i årevis likevel. Det er kanskje de samme tankene man har når man kjøper et møbel.

Et møbel som er med deg eller familien i mange år får en affeksjonsverdi. Har man i tillegg spart opp penger og gledet seg til å kjøpe møbelet, setter man enda mer pris på det.

Fordelen med å investere i kvalitetsmøbler er altså mange. Både miljøaspektet og levetiden er viktige faktorer. Ikke minst gir det en fantastisk tilfredsstillende følelse å eie et vakkert møbel som holder seg år etter år.

Ønsker du hjelp til å velge gode møbler i tidløs design til ditt hjem? Se mer her: www.boligterapi.no