Hotellfølelsen på soverommet? Yes please!

Soverommet er det siste du ser før du lukker øynene om kvelden, og det første du våkner til neste dag.  La det være et rom som gir deg glede, ro og inspirasjon til å starte dagen. Skap et elegant og utsøkt hotellsoverom med disse tipsene:

 

Hotellfølelsen #1

Behagelige farger på soveromsveggene er viktig for å skape en deilig og avslappende stemning.  Blå -og grønntoner, pastellfarger og kalkfarger, fungerer veldig bra på soverommet. Sengetøy i lyse  eller matchende farger gjør seg ekstra godt i interiøret.

Hotellfølelsen #2

Komfort hører hjemme på et soverom. Hva er vel mer komfortabelt enn en myk og deilig sengegavl?  Den gir en herlig luksuriøs følelse og behagelig støtte når man ønsker å lese, eller spise frokost på sengen.

Et sengeteppe vil gi et ryddigere utrykk på soverommet. Kombiner et mykt sengeteppe med pynteputer, og rommet får en umiddelbar oppgradering. Gå for farger som passer til veggene.

Gode tykke gardiner som holder lyset ute når du skal sove er viktig for den gode søvnen. Gardiner gir også en lunhet til rommet. Gå gjerne for tykke blackout gardiner i deilige stoffer som velour, ull eller bomull.

Å investere i sengetøy av god kvalitet i myke stoffer som flanell, bomull eller deilig svalt lin er også å anbefale.

Hotellfølelsen #3

Vegghengte nattbord gir en ren og minimalistisk stil. Har du småting som medisiner, lesestoff og briller, kan det være greit om nattbordet har en skuff som kan gjemme vekk tingene.

Pendel lamper som henger over nattbordene  fra taket, gir en deilig hotellfølelse og et luftig utrykk. Vegglamper er også lekkert og kan gi en ren og pen stil.

Det kan være en fordel å ha garderober som skjuler klær, det gir et ryddigere utrykk.

Hotellfølelsen #4

Dette er kanskje det viktigste punktet. Å stå opp til et rotete rom hvor man snubler over klær på vei til badet, skaper dårlig stemning om morgenen. Gjør rommet enkelt å holde ryddig ved å ha knagger, eller en stol til å henge fra seg klær midlertidig. Slik unngår du at de havner på gulvet, eller blir kastet ubrettet inn i klesskapet når du har dårlig tid. Ha minst mulig ting i rommet slik at det er mindre forstyrrelser.
Ha gjerne planter eller en vakker blomsterbukett stående i rommet.

 

Ved hjelp av behagelige duse farger, deilige tekstiler og god belysning, kan du få et vakkert hotellpreget soverom uten de store investeringene. Hotellfølelsen ligger noen få grep unna.

Ønsker du hjelp til å komme i gang? Sjekk ut www.boligterapi.no