Interiørshopping – Survival Guide

 

Noen elsker å tråle butikker på jakt etter interiørskatter og vakre møbler, mens andre ser på denne begivenheten med skrekk og gru. Kanskje liker du interiørshopping men synes det er vanskelig å få til en gjennomført stil?
Under finner du 4 tips til hvordan du enkelt gjennomfører shoppingrunden og enda viktigere, kommer hjem med de rette tingene.

SHOPPING TIPS # 1 INSPIRASJON

Hvis du ikke helt vet hva du liker av stil og form, bli inspirert. Ta deg en runde på Google eller Instagram. Selv synes jeg Pintrest er det beste stedet å hente inspirasjon fra. Det er fantastisk mange vakre inspirerende bilder som kan peke deg i riktig retning. Lagre bildene du liker i en mappe, se så igjennom den. Du vil nok se et mønster i bildene som forklarer hvilken stiler, farger og møbler du tiltrekkes av.
Husk å vær analytisk. Om du kun har lagret bilder av rom med stor takhøyde, tak til gulv vinduer og heldekkende marmorgulv, så er det ikke sikkert det passer der du bor. Eller budsjettet ditt for den saks skyld. Men man kan jo likevel trekke ut elementer og skape noe man liker ut i fra det.

 

SHOPPING TIPS # 2 PLANLEGG

Tenk over hva du trenger, lag en liste. Kanskje bor du et sted midlertidig, eller ønsker å flytte videre om et par år. Da kan det være litt risikabelt å kjøpe en kostbar vinkelsofa, som kanskje blir for stor til neste hus eller leilighet. Kanskje har du funnet drømmehjemmet og ønsker å investere i kvalitetsmøbler som skal følge deg i mange år. Uansett, tenk over hva behovet ditt/deres er nå, og fremover, så er det litt lettere å vite hva man skal se etter.

 

SHOPPING TIPS # 3 TRENDY TRENDER

Ikke la deg påvirke for mye av interiørtrenden som gjelder akkurat nå.
Enklere sagt enn gjort kanskje. Når en ny trend overtar en annen, kan det virke som om alt i kjedebutikker gjennomsyres av det nyeste og ´hotteste´.
Man sikler på vakre interiørbilder som viser disse nye trendene fra sin beste side, og ønsker å skape den samme stilen hjemme.
Ikke skift ut alt du har for å ta inn den nyeste trenden i hjemmet ditt, den går du nok fort lei av.
Velg deg i stedet ut et par ting som du virkelig liker, som kan gå fint sammen med det du allerede har.

 

SHOPPING TIPS # 4 COLOURCRUSH

I dag finnes det et hav av vakre farger man kan velge mellom, både på vegger, møbler og stoffer. Når du skal velge farger til hjemmet ditt bør du først og fremst tenke over hva du liker å omgi deg selv med.
Kanskje ønsker du å være litt vågal og velge friske moderne farger på interiøret hjemme. Det er fint, men tenk over hva du trives med før du blir revet med av de nyeste trendene i Jotuns fargekart, som forresten er fantastiske. Hvis du elsker farger men vet at du fort går lei, kan det være en fordel å ha nøytrale farger på møbler og heller leke seg med farger på veggene.

 

Som nevnt i tipsene over så kommer du langt med litt planlegging. Tenk over hva du trenger, finn inspirasjon på nett, slik at du vet hva du skal se etter. Velg farger som passer deg og prøv å ikke bli for påvirket av interiørtrender.
Ta sikte på å skape et interiør du kan trives med i mange år fremover.

God interiørshopping 🙂

 

Ønsker du hjelp til ditt interiør? sjekk ut: https://boligterapi.no/boligterapi-sine-interiortjenester/