Slik får du et lite soverom til å fungere optimalt

Det kan være utfordrende å innrede små soverom. Man ønsker å utnytte den lille plassen man har til rådighet, og skape et ryddig og pent utrykk. Ved hjelp av små tips og triks kan man få et velfungerende soverom på få kvadratmeter. Under finner du 5 tips til hvordan du kan få et lite soverom til å fungere optimalt.

 

Velg riktige møbler

Det kan være fristende å investere i en stor og romslig seng, men er rommet lite bør du vurdere å gå ned i størrelse. En stor seng i et lite rom kan føles klaustrofobisk og trangt.
Ikke ha flere møbler i rommet en høyst nødvendig, og unngå store møbler. Sengen er hovedfokuset i rommet og bør ikke drukne i store kommoder og andre ting. Skjult oppbevaring der det er mulig kan være lurt. Er det ledig plass under sengen, kan en skuff med hjul gi ekstra oppbevaring som er lett tilgjengelig. En puff på enden av sengen med oppbevaring kan også være til hjelp.

Utnytt veggene og la gulvet puste

Et speil på veggen kan gi dybde til rommet og gi inntrykk av at rommet er større enn det egentlig er.

Heng nattbord på veggen slik at de tar opp mindre plass på gulvet. Da unngår du også at nattbordet blir en oppbevaringsplass for bunker av ukeblader og bøker.
Ved å montere nattbordslamper på vegg eller i tak får rommet et luftigere preg og lampene tar mindre plass.

Færre møbler og gjenstander på gulvet gir et ryddigere og luftigere utrykk.

Farger

Velg gjerne lyse farger og styr unna mørke farger og ruvende tapeter. Mørke farger kan få rommet til å virke mindre enn det er. Tapeter med store motiver kan virke masete og forstyrrende.

Veggene trenger ikke nødvendigvis å være hvite av den grunn. Behagelige farger som kalk, sand, grønn og duse blåfarger, gir et lunt og fint preg til rommet.  Bruk gjerne lyse farger på sengetepper og gardiner ettersom disse dekker store flater, og dermed kan virke dominerende i mørke tunge farger.

Gardiner og dekorasjon

Lystette gardiner er genialt for dem som ønsker å  holde dagslyset ute om morgenen. Kjøp blackout gardiner i lyse farger som passer til veggfargen og sengeteppet.

Heng gjerne gardiner høyt. Dette gir inntrykk av større takhøyde. Plasser dem på siden av vinduet, da dekker gardinene kun litt av vinduet når de er trekt fra. Slik unngår man at gardinene stjeler dagslys, dette gir i tillegg en illusjon av større vinduer.

Et soverom bør ha minst mulig forstyrrende elementer som nips og rot. Ha få men vakre eller personlige dekorative objekter og bilder. En fargerik frisk blomsterbukett er kanskje det nydeligste man kan våkne opp til.

Keep it clean

Det viktigste er å holde rommet ryddig. Ikke la klær ligge på gulvet. Bruk veggknagger slik at du har et naturlig sted å henge fra deg klær når du er for trøtt eller travel til å legge dem på plass.

Ikke oppbevar mer enn nødvendig på soverommet.  Dette rommet bør være luftig og fritt for rot. Kanskje trenger rommet ditt en liten decluttering for å oppnå et ryddig å pent uttrykk?

 

Håper disse enkle tipsene kan hjelpe deg som har et lite soverom til å få et velfungerende og vakkert rom å våkne til hver dag. Ønsker du hjelp til å forbedre soverommet ditt?
Sjekk ut: boligterapi.no/boligterapi-sine-interiortjenester/