Slik unngår du et overfylt hjem

Når man skal skape et godt interiør kan det være en fordel å ha en plan å forholde seg til.
En interiørplan vil gi deg retningslinjer og øke sannsynligheten for at det ferdige resultatet blir gjennomført og helhetlig. Slik unngår man også en hel del impulskjøp og kjappe løsninger.

 

Tilgjengelighet og pris:

Utvalget av rimelig møbel og dekor i dag er nesten overveldende. Man finner interiørartikler i alle typer butikker, selv enkelte matvarebutikker.  Det er mulig å innrede et helt hjem, uten å blakke seg, og dette er selvfølgelig fantastisk.
Men dette er også grunnen til at veldig mange ender opp med overfylte og rotete hjem.  Fordi vi ikke er like kritisk til kjøpene våre når ting er så billig.

Tar man seg en tur til Ikea ender man som oftest opp med mer enn det som står på handlelisten. Fordi alt er tilgjengelig og billig. Men har vi bruk for alle de ekstra tingene vi drar inn i hjemmet? Hadde vi kjøpt dem om prisen var det dobbelte? Vi liker kjappe og billige løsninger, i hvert fall der og da i kjøpsøyeblikket. Tingene ser pene ut i butikken, prisen frister og man velger å kjøpe.

Ting som blir til rot.

Jeg tror denne evige påfyllingen og utskiftingen av interiørartikler og møbler er en av grunnene til at mange ikke er fornøyd med interiøret hjemme. Tingene passer ikke sammen, interiøret ser rotete ut og man ender opp med masse saker man ikke har bruk for. Tingene har ikke lenger noe følelsesmessig verdi for oss.

Kjøp med hodet og hjertet

Noen ganger kommer man derimot over møbler og dekor som man faller pladask for. Det kan være en spesiell farge eller form som virker tiltalende. Kanskje du kjenner at du blir glad av å se på dette møbelet eller gjenstanden. Eller det kan være noe som har en nytteverdi, og gjør hverdagen din enklere. Da har du funnet noe som er verdt å ta hjem.

Så her er en utfordring. Neste gang du ser noe du ønsker å kjøpe, tenk over om dette er noe du trenger. Hvis du ikke trenger den, hvorfor ønsker du da å kjøpe denne tingen? Og hvor skal den plasseres hjemme? Denne tankegangen tvinger deg til å vurdere om dette er verdt å bruke penger og energi på. Slik unngår du mer ting i livet ditt, mindre å rydde på, og mindre fremtidig søppel.

 

Her kommer interiørplanen inn i bildet. Tenk over hvordan du vil at rommet du innreder skal være, hva det skal brukes til, og hva du ønsker å fylle rommet med. Dette sparer deg for masse unødvendig husfyll. Alt er lettere å gjennomføre når man har en plan med et mål.

Ønsker du hjelp til å utarbeide en interiørplan til hjemmet ditt?
Se mer på: https://boligterapi.no/boligterapi-sine-interiortjenester/